2023 har hittil bydd på et formidabelt tempo for alle avdelingene til ProMeister Solutions AS. Det aller viktigste var at ProMeister Academy ble godkjent av Statens vegvesen til å holde PKK oppfriskningsopplæring og at vi fikk godkjent vår e-læring slik at den fysiske gjennomføringen av kurset kun er på en dag. Dette vil være en stor fordel for våre verksteder når de skal planlegge kursgjennomføringen og gir oss et stort konkurransefortrinn.

Når sommerferien begynner har vi vårt ProMeister serviceteam som bemanner opp. Vi tar telefonen og alle bookinger for de verkstedene vi har avtale med. På denne måten kan verkstedene ta sommeravviklingen uten å bekymre seg for tomme ordrebøker når de kommer tilbake. Dette er verksteder vi booker for hele året og som klarer seg med færre ansatte kundemottakere når vi gjør mye av jobben.

De fleste verksteder som har booking hos oss bruker ProMeister Business System (PBS) som er vårt eget system under stadig utvikling. Her har vi startet opp med flere piloter som skal gå i løpet av sommeren før full utrulling til høsten. Dette gjelder blant annet ny kasseløsning og flåteavtaler.

Kursavdelingen vår, ProMeister Academy, bruker sommeren til en velfortjent pust i bakken etter en svært travel vår. Det har blitt inngått samarbeidsavtaler om kursing med RSA på modellene BYD, Maxus og JAC hvor vi målet er å få flere av våre undervsiningskonsulenter sertifiserte som trainere. Bildet er fra da Stefan og Edgar besøkte BYD i Nederland.

I tillegg har vi inngått lignende avtale med Autoisme som nå har kommet med merket Seres.

Tiden går fort og i august er det allerede 5 år siden de første PKK-kontrollørene ble godkjent etter ny sertifiseringsordning. Disse må nå re-sertifiseres for å kunne utføre EU kontroll på biler. Kurset kalles PKK oppfriskningsopplæring og har en ramme på 14 timer. Vi har fått godkjent et kursopplegg hvor 6 timer gjennomføres som e-læring før kurset og 8 timer er fysisk kurs enten på kurssenter eller på godkjente verksteder. Dette gjør at mekanikeren kun trenger å være borte fra verkstedet èn dag, noe som vil gjøre kursavviklingen mindre kostbar for verkstedene. Dette tror vi vil gi oss en stor konkurransefordel, og vi har planlagt kurshøsten slik at vi kan gi et godt tilbud i hele landet.